Portofoliu – Mihai Buta

Portofoliu - Mihai Buta

A fost fascinat încă din copilărie de lumea fotografiei, însă a luat în serios această pasiune abia acum, când s-a hotărât să prindă şi să surprindă cele mai importante momente din viaţa oamenilor în fotografiile sale. O face cu pasiune şi dedicare şi de aceea am decis ca în această săptămână să ţi-l prezentăm pe Mihai Buta.
 

A.R. De când şi cum ai “căpătat” pasiunea pentru fotografie?
M.B. Dintotdeauna mi-au plăcut şi am admirat fotografia şi fotografiile. Fotografie (ca amator) fac de pe la 10 – 12 ani, de când aveam un aparat pe film. Însă, de aproximativ 2 ani pot spune că am început să studiez cu adevărat fotografia şi să investesc în echipamente de calitate. Anul trecut, căutând un fotograf pentru propria nunta, am văzut foarte multe portofolii şi am discutat cu foarte mulţi fotografi din acest domeniu. Aşa a apărut în sufletul meu dragostea pentru fotografia de nuntă.

Mihai Buta

Mihai Buta

A.R. Ce tip de fotografie te atrage cel mai mult şi de ce?
M.B. Cu siguranţă, fotografia de nuntă este cea care mă atrage şi mă defineşte. Consider că este una dintre cele mai grele ramuri ale fotografiei, deoarece îmbină câte puţin din toate celelalte genuri (portret, peisaj, produs, fashion, etc.). Ca fotograf de eveniment în general şi de nuntă în special, nu îţi permiţi să pierzi momentele esenţiale şi mai ales nu poţi face din nou un cadru atunci când nu ţi-a iesit din prima. Personal, în fotografierea unei nunţi abordez stilul foto-jurnalistic, însă există posibilitatea să intervin pentru realizarea unor cadre deosebite.

A.R. Ce te inspiră?
M.B. În primul rând mă inspiră frumuseţea şi bucuria oamenilor. Consider că există frumuseţe în fiecare dintre noi şi aceasta trebuie exploatată la maximum atunci când fotografiezi acea persoana. Ca fotografi, îi admir foarte mult pe Jerry Ghionis (probabil cel mai bun fotograf de nuntă din lume) şi Sakis Batzalis, pe care am avut bucuria să îl cunosc şi personal în cadrul unui workshop. De la acesta am învăţat foarte multe lucruri noi şi interesante, în ceea ce priveşte fotografia de nuntă.

Mihai Buta

Mihai Buta

A.R. Cât timp dedici prelucrării fotografiilor?
M.B. Din punctul meu de vedere, prelucrarea fotografiilor este o parte foarte importantă a fotografiei de nuntă. Pentru un eveniment lucrez cam 2 săptămâni la partea de editare. Trebuie să aduc o fotografie la maximul de potenţial.

A.R. Ce echipament foloseşti?
M.B. Folosesc un aparat foto DSLR Canon 5D Mark II pentru moment şi obiective din gama profesională Canon L (24-70mm f2.8, 70-200mm f2.8 IS II, 16-35mm f2.8 II), urmând să folosesc în curând noul Canon 5D Mark III. De asemenea, este nelipsit din rucsacul meu videolight-ul Lowel ID. Lumina este extrem de importantă pentru fotografie.

Mihai Buta

Mihai Buta

A.R. Care sunt planurile tale de viitor legate de fotografie?
M.B. Omul căt trăieşte învaţă. Îmi doresc foarte mult să ajung la un workshop de fotografie susţinut de Jerry Ghionis şi de asemenea mi-ar plăcea foarte mult să fotografiez o nuntă în străinătate pentru a putea descoperi şi cunoaşte diferenţele culturale.

A.R. Un gând pentru vizitatorii site-ului www.photomotion.ro?
M.B. Mă bucur că am avut ocazia să împărtăşesc câteva din gândurile mele alături de voi şi vă aştept cu orice întrebare pe www.mihaibuta.ro!

Mihai Buta Mihai Buta Mihai Buta
Mihai Buta Mihai Buta Mihai Buta
Mihai Buta Mihai Buta Mihai Buta


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *