Workshop foto – Experimental

Workshop foto - Experimental

Foto Experimental este un proiect iniţiat de Şcoala de Fotografie New Age Photography, alături de partenerii Nikon şi Photosetup. Proiectul cuprinde o serie de workshop-uri GRATUITE, prin intermediul cărora atât fotografii aflaţi la început de drum cât si cei care au parcurs deja etapa de început, au oportunitatea de a experimenta fotografia alături de doi lectori cu experienţă ai şcolii New Age Photography: Adrian Năsturică şi Alexandru Chinschi.
Numărul de locuri disponibile la aceste seminarii este de 25 persoane/seminar. Toate workshop-urile vor avea loc la studioul scolii de fotografie New Age Photography. Te poţi înscrie pe e-mail la: marcella.dragan (@) photosetup.ro.

Proiectul se desfăşoară între 5 mai – 3 iunie 2012, după următorul program:
05.05.2012 – Procesare high-end în Adobe Photoshop
Ora 9:30 – întâlnirea participanţilor
Program seminar – 10:00 – 13:00
Rolul seminarului este de a-i ajuta pe participanţi să conştientizeze diferenţele majore între procesarea profesională nondistructivă şi căile normale de procesare folosite de marea majoritate a fotografilor (chiar şi profesionişti) în editarea fotografiilor. Seminarul de procesare se adresează fotografilor avansaţi şi profesionişti, care au deja un nivel de înţelegere mediu şi avansat al funcţiilor programului de editare foto.
Lector – Alexandru Chinschi
Durată – 3 ore.

06.05.2012 – Cum exploatăm la maxim potenţialul unui DSLR
Ora 9:30 – întâlnirea participanţilor
Program seminar – 10:00 – 13:00
Rolul seminarului este de a-i ajuta pe participanţi să înţeleagă rolul fiecărei funcţii existente într-un DSLR, trecând şi prin elementele de tehnică fotografică (măsurarea expunerii, focalizare, diafragmă, timp de expunere, ISO). Tipuri de filtre şi rolul lor. Necesitatea utilizării trepiedului. Seminarul se adresează fotografilor începători, dar şi pasionaţilor avansaţi care doresc să afle mai multe.
Lector – Adrian Năsturică
Durată – 3 ore.

13.05.2012 – Procesare high-end în Adobe Photoshop
Se va relua seminarul din data de 5 mai.

20.05.2012 – Fotografia de studio (portret & podus)
Ora 10:00 – întâlnirea participanţilor
Program seminar – 10:30 – 13:30
Rolul seminarului este de a-i ajuta pe participanţi să înţeleagă principiile de iluminare în fotografia de portret şi de produs, în studio, măsurarea luminii folosind exponometrul, folosirea modificatoarelor şi rolul lor (umbrela, softbox, grid, beauty dish), setarea luminilor, tipuri de lumini şi rolul lor.
Seminarul se adresează fotografilor începători, dar şi pasionaţilor avansaţi care doresc să facă primii paşi în fotografia de studio. Participanţii vor avea ocazia de a experimenta fotografia cu diferite tipuri de bliţuri profesionale (Hensel, Photoflex, Proline), ocazie bună pentru a întelege şi diferenţele tehnice dintre mai multe tipuri de bliţuri profesionale de studio.
Lector – Adrian Năsturică
Durată – 3 ore.

Începând cu orele 14:00, seminarul va fi urmat de Procesare high-end în Adobe Photoshop.
Lector – Alexandru Chinschi
Durată – 3 ore.

03.06.2012 – Principii estetice în fotografia de portret în studio (high key, low key)
Ora 10:00 – întâlnirea participanţilor
Program seminar: 10:30 – 13:30
Rolul seminarului este de a-i ajuta pe participanţi să înţeleagă felul în care se realizează set-upurile de lumini în fotografia high key şi low key, principii estetice, genuri de modificatoare folosite, estetica în portret, modele faciale. Seminarul se adresează fotografilor începători, dar şi pasionaţilor avansaţi care doresc să facă primii paşi în fotografia de studio. Participanţii vor avea ocazia de a experimenta fotografia cu diferite tipuri de bliţuri profesionale (Hensel, Photoflex, Proline), ocazie bună pentru a înţelege şi diferenţele tehnice dintre mai multe tipuri de bliţuri profesionale de studio.
Lector – Adrian Năsturică
Durată – 3 ore.

Începând cu orele 14:00, seminarul va fi urmat de Procesare high-end în Adobe Photoshop.
Lector – Alexandru Chinschi
Durata – 3 ore.

Mai multe informaţii:
wwww.photosetup.roLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *