Portofoliu – Alina Corcoz

Portofoliu - Alina Corcoz

Delicată şi sensibilă, Alina suprinde în fotografiile ei momente din viaţă, gânduri, idei… Suprinde viaţa aşa cum este ea. Mi-a atras atenţia sensibilitatea pe care o transmit fotografiile ei şi mă aştept mereu să descopăr vreun înţeles ascuns în spatele fiecări imagini. Aşadar, te invit în continuare să o descoperi pe Alina Corcoz, mai ales prin intermediul fotografiilor ei:

A.R. De când şi cum ai “căpătat” pasiunea pentru fotografie?
A.C. Pasiunea a fost tot timpul acolo, de cum am pus mâna pe un aparat de fotografie. Însă priorităţile au fost mereu altele, până prin toamna lui 2010 când am început să mă preocup în mod constant de fotografie.

Alina Corcoz

Alina Corcoz – Portret alb/negru


A.R. Ce gen de fotografie te atrage cel mai mult şi de ce?
A.C. Fotografia de strada… pentru că e cel mai la îndemână, însă ochiul meu se îndreaptă către tot şi nu dau înapoi de la nici un gen de fotografie.

A.R. Ce te inspiră?
A.C. Inspiraţia vine din viaţa de zi cu zi, gânduri, sentimente, experienţe.

Alina Corcoz

Alina Corcoz


A.R. Cât timp dedici prelucrării fotografiilor?
A.C. În general nu fac prelucrări majore, un pic de contrast, luminozitate, trecere la alb/negru etc. Probabil că atunci când voi stăpâni un program de editare, voi încerca mai multe lucruri.

A.R. Ce echipament foloseşti?
A.C. Am pornit de la un compact Nikon COOLPIX L110 pe care încă îl folosesc cu plăcere şi continui cu un Pentax K200 cu obiectivul de kit 18-55mm precum şi un Tamrom 70-300mm şi un fix Revuenon 50mm f/1.9 cu focus manual, full frame.

Alina Corcoz

Alina Corcoz


A.R. Care sunt planurile tale de viitor legate de fotografie?
A.C. Nu am planuri măreţe, doresc să reuşesc să îmi fac timp mai mult pentru călătorii şi pentru câteva proiecte fotografice personale.

A.R. Un sfat pentru vizitatorii site-ului www.photomotion.ro?
A.C. Fotografia m-a făcut să văd viaţa cu alţi ochii, să fiu atentă la detalii şi să descopăr frumuseţe acolo unde înainte nu vedeam. Dacă ai aceeaşi pasiune, las-o să-ţi înfrumuseţeze viaţa 🙂

Poţi admira mai multe fotografii ale Alinei pe blogul ei mypuzzledworld.blogspot.ro.

Alina Corcoz Alina Corcoz Alina Corcoz
Alina Corcoz Alina Corcoz Alina Corcoz
Alina Corcoz Alina Corcoz Alina Corcoz


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *