Portofoliu – Florica Jianu

“Sunt un amestec de Don Quichotte şi Sancho Panza…am gărgăuni de la amândoi…” aşa se descrie Florica Jianu… Cum o văd eu?!… Văd o persoană care iubeşte viaţa şi apreciază fiecare clipă aşa cum este ea şi mai ales o persoană căreia îi place să “păstreze” clipa cu ajutorul fotografiei.

 
ANDREEA: De când şi cum ai “căpătat” pasiunea pentru fotografie?
FLORICA JIANU: Pasiunea pentru fotografie am avut-o dintotdeauna. Parcă nu demult, decupam toate pozele care îmi picau în mână, desenam, pictam… Apoi, când am avut un aparat foto, fotografiam găina cu puii în spate, roua pe iarbă… adica prăpădeam bateriile aiurea :)… şi de când cu internetul să văd fotografie e activitatea mea favorită.

ANDREEA: Ce gen de fotografie te atrage cel mai mult şi de ce?
FLORICA JIANU: Deocamdată n-am “îmbrăţişat” un gen anume. Se pare că nu m-am format ca fotograf complet. Îmi plac pe rând toate genurile… Ador imaginea plăcută, delicată, diafană şi abordată cu umor.

Florica Jianu - Luisa

Florica Jianu – Luisa

ANDREEA: Ce te inspiră?
FLORICA JIANU: Mă inspiră lumina…

ANDREEA: Dacă şi cum te-a “ajutat” fotografia de-a lungul timpului?
FLORICA JIANU: Fotografia îmi dă o stare de bine, mă relaxează… sunt deodată în lumea mea unde totul e perfect şi frumos! Datorită acestei pasiuni am cunoscut oameni noi, mi-am făcut prieteni cu care ies împreună în excursii foto. De asemenea, mai organizez şi concursuri foto interactive, printăm imaginile câştigătoare ca să le avem amintire… 🙂

ANDREEA: Cât timp dedici prelucrării fotografiilor?
FLORICA JIANU: Nu sunt fan al prelucrării excesive. Intervin foarte puţin pe imagine şi sunt fericită când nu e nevoie deloc de editare! Timpul dedicat este minim… Eu ador fotografia, nu grafica.

Florica Jianu - Impreuna

Florica Jianu – Impreuna

ANDREEA: Ce echipament foloseşti?
FLORICA JIANU: Companion în călătoria fotografică îmi este un aparat Nikon D80.

ANDREEA: Care sunt planurile tale de viitor legate de fotografie?
FLORICA JIANU: Am tolba doldora de planuri care mai de care! Am un proiect “Poveşti cu fotografi” pentru care am adunat până acum cincizeci de “poveşti”, iar dorinţa mea ar fi să ajung la 101 “Poveşti cu fotografi”. Voi continua cu ieşirile foto şi concursurile interactive. Avem în gaşcă un proiect de durată intitulat “O imagine în patru anotimpuri”. Am de asemenea o febleţe pentru fotohaikuri şi, cum eu nu ştiu să fac haikuri, am câţiva prieteni hajini care fac haikurile, iar eu editez montajele. Pe scurt, îmi place să împărtăşesc şi cu alţii fotografia… îmi place să ajut şi să îi învăţ şi pe alţii ceea ce ştiu.

ANDREEA: Un gând pentru vizitatorii site-ului www.photomotion.ro?
FLORICA JIANU: Căutaţi şi altceva despre orice… 🙂

Florica Jianu - Am zis nu! Florica Jianu - Ana Florica Jianu - Fire angel
Florica Jianu - Glory ghost Florica Jianu - Luisa Florica Jianu - Wodoo de flori
Florica Jianu - Impreuna Florica Jianu - Te-am prins Florica Jianu - Alone


3 comentarii la Portofoliu – Florica Jianu

  1. simpatici gargauni! 🙂

  2. :))…eu cred ca este mai mult din Don Quichotte! :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *