Tură foto – Munții Retezat cu Dorin Bofan

Tura foto - Muntii Retezat cu Dorin Bofan

Dorin Bofan și Șerban Simbotelecan te invită la cea de-a doua ediție a turei foto în Munții Retezat. O să ai ocazia să stai la cort, o să mergi pe creste, o să te bucuri deopotrivă de căldura verii, dar și de răcoarea înălțimilor. Cei doi fotografi au ales o perioadă în care mersul la munte e frumos și mai ales, accesibil tuturor. Vei afla secretele fotografiei de peisaj aventurându-te alături de Dorin Bofan și Șerban Simbotelecan într-unul din cei mai frumoși munți ai României.

Trebuie sa fii pregatit din punct de vedere fizic, să cari un rucsac care să conțină tot ce este necesar pentru campare și să aduci mâncare de acasă pe care o vei pregăti la primus. Te vei trezi foarte de dimineață, vei parcurge trasee în noapte și la nevoie, înfrunta vremea potrivnică. Cu alte cuvinte, o aventură pe cinste! Nu-i motiv să te sperii însă. Atâta timp cât iubești natura și ai suficientă încredere în forțele proprii, experiența va fi una de neuitat.

Tura foto - Muntii Retezat cu Dorin Bofan si Serban Simbotelecan

Tură foto – Munții Retezat cu Dorin Bofan și Șerban Simbotelecan


Program orientativ
ziua 1 – în jurul orei 12 începem urcarea către Cabana Gentiana. Traseul până la cabană durează aproximativ 4 ore. Odată ce ne instalam la cabană, putem să discutăm liber pe orice temă legată de fotografie sau de munte. Vă vom spune mai multe despre programul care ne așteaptă și despre locațiile în care vom merge să fotografiem.
ziua 2 – ne trezim cu cel puțin o ora înainte de răsărit, ne strângem bagajele și pornim către Lacul Pietrele. Ne vom opri pe traseu într-un loc dinainte fixat pentru a surprinde răsăritul. După răsărit, continuăm traseul până la Lacul Bucura. Odată ajunși aici, ne instalăm corturile și ne odihnim. Dar nu prea mult, fiindcă vom pleca în căutarea locațiilor pentru apus, astfel încât vom fi pregătiți pentru lumina speciala a înserării.
ziua 3 – va fi o zi plină în care ne vom trezi cu cel puțin o oră înainte de răsărit și vom urca la Taul Porții. Apusul îl vom surprinde de pe Vârful Peleaga sau de pe Vârful Bucura II, urmând să ne întoarcem la lumina frontalei.
ziua 4 – în ultima zi, vom surprinde răsăritul de pe malurile Lacului Bucura, după care ne vom face rucsacii și vom coborî la Carnic. O să fiți obosiți, vă garantez. 🙂

PERIOADA ZONA PREȚ ÎNSCRIERE
21 – 24 iunie 2013 Munții Retezat 400 lei www.dorinbofan.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *