Vernisaj expoziție – Către Ţara Soarelui Răsare

Calatorie catre Tara Soarelui Rasare la Muzeul ASTRA

Vineri, 26 aprilie 2013, avut loc vernisajul expoziţiei colective “Către Ţara Soarelui Răsare” la sediul muzeului de Etnografie Universală “Franz Binder” din Sibiu, din cadrul Complexului Naţional Muzeal ASTRA.
Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu aniversează, în acest an, 50 de ani de la înfiinţarea Muzeului în aer liber, 20 de ani de la inaugurarea Muzeului de Etnografie Universală “Franz Binder” şi 20 de ani de la prima ediţie a Festivalului de Film Documentar Astra Film.

În acest context, muzeul găzduiește expoziţia “Către Ţara Soarelui Răsare”, în cadrul unui program expozițional dedicat culturii japoneze, așa cum puncta în discursul de deschidere a expoziției doamna Mirela Crețu, Director al muzeului ASTRA Sibiu. Tema expoziţiei este călătoria, înţeleasă ca un drum cu încărcătură simbolică, ca un plan iniţiatic. Proiectul expoziţional, intitulat sugestiv Către Ţara Soarelui Răsare, cuprinde piese inspirate din lumea japoneză sau piese prin care doar cu gândul putem călători către spaţiul extrem-oriental. Sunt prezentate publicului atât lucrări de arte plastice (pictură, grafică, sculptură, fotografie, proiect video), cât şi lucrări de arte decorative (textile – haute lisse, minitapiserie, serigrafie, lucrări de patchwork, ceramică) şi origami.

Expoziţia este găzduită de Muzeul de Etnografie Universală “Franz Binder” în perioada 26 aprilie – 20 mai 2013 şi va putea fi vizitată și în data de 18 mai, în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor 2013, program derulat la nivel naţional.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *